Verhoog de efficiëntie van je productieproces tot 80%

Verhoog de efficiëntie van je productieproces tot 80%

Volgens de studie "Panel building 4.0" van het Institute for Control Engineering of Machine Tools and Manufacturing Units van de Universiteit van Stuttgart is in de klassieke paneelbouw 72 % van de werktijd in de installatiefase nodig voor de bedrading en de mechanische montage.

Het Weidmüller Wire Processing Center (WPC) pakt precies deze problemen aan. Softwaregestuurde, halfautomatische kabelassemblage versnelt de productieprocessen aanzienlijk en zorgt tegelijkertijd voor de hoogste kwaliteitsnormen.

Je voordelen in één oogopslag

Tijdsbesparing

Tijdsbesparing

Het gebruik van automatische machines verkort de verwerkingstijd en draagt zo bij aan een algemene verhoging van de efficiëntie van het productieproces.

Hoge flexibiliteit

Hoge flexibiliteit

In de systeemaanpak kunnen afzonderlijke componenten van de WPC uit de procesreeks worden verwijderd of in hun afzonderlijke functies in de stand-alone modus worden gebruikt.

Uitstekende kwaliteit

Uitstekende kwaliteit

Constante hoge kwaliteit door het gebruik van halfautomatische machines.

Weidmüller ontvangt de Cabinet Building Innovation Award

Een jury van deskundigen bekroont het Weidmüller Wire Processing Center (WPC)

Dit jaar kreeg Weidmüller zelfs twee keer de prijs. Samen met Zoller & Fröhlich, ontving Weidmüller een prijs voor zijn Weidmüller Wire Processing Center (WPC) dat voor semi-geautomatiseerde kabelassemblage en het markeren wordt gebruikt. De meest tijdrovende activiteiten in kastenbouw zijn nog steeds kabelassemblage, bedrading en het markeren. De WPC (Wire Processing Center) van Weidmüller biedt een ideale oplossing voor halfautomatisering en verhoogt de efficiëntie van kabelassemblage met maar liefst 80 %. De WPC bestaat uit een automatische knipmachine, een automatische strip- en krimpmachine en een thermische overdrachtprinter.

Vergelijking van oplossingen voor kabelmontage

Vergelijking van oplossingen voor kabelmontage

Vergelijking van oplossingen voor kabelmontage

De markt biedt paneelbouwers een breed scala aan oplossingen voor kabelmontage, variërend van handmatig tot volledig geautomatiseerd. Deelnemers aan de studie "Panel building 4.0" zien het grootste potentieel voor verbetering en besparingen in de installatiefase bij oplossingen die gericht zijn op standaardisatie en de voormontage van kabels.

Weidmüllers Wire Processing Center vinkt al deze vakjes en meer aan. Voor een middelgrote investeringspaneelbouwer werd een semi-automatische oplossing met een modulair concept aangeboden. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande productieprocessen, terwijl het maximale flexibiliteit biedt. Bovendien profiteren paneelbouwers van de verminderde tijdsbesteding en krijgen ze uitstekende resultaten van hoge kwaliteit.

Wire Processing Center

De flexibele allrounder met een breed scala aan gebruiksmogelijkheden

Het Wire Processing Center (WPC) combineert de hoogste kwaliteitsnormen en efficiëntiewinst met lage kosten en tijdsbesteding. Softwaregestuurde, halfautomatische kabelassemblage versnelt het productieproces aanzienlijk en garandeert dat aan de hoogste kwaliteitseisen wordt voldaan. Consistente gegevensconsistentie, inclusief consistentiecontroles in het WPC-gereedschap, geautomatiseerde verwerking in het eendelige flow-concept op de WPC zelf, alsmede uitstekende flexibiliteit door het gebruik van alle afzonderlijke apparaten in stand-alone-modus vormen de basis voor een grotere efficiëntie.

  • Uitstekende kwaliteit
  • Hoge flexibiliteit
  • Efficiëntie tijdsbesparing
  • Meervoudige voedingseenheid

Handling Wire Processing Center

Handling Wire Processing Center

Handling Wire Processing Center

Maak kennis met onze nieuwe oplossing, de Wire Processing Center. Naast de producteigenschappen kom je meer te weten over de bediening van de WPC en de accessoires.

Advies & ondersteuning

Wire Processing Center - Live Experience

Wire Processing Center - Live Experience

Zoek de WPC-locatie die het dichtst bij je staat en ervaar de voordelen van halfgeautomatiseerde kabelafhandeling en live verwerking.

Perfecte aanvulling

Profiteer van de Weidmüller services en marktervaring

Eenvoudige planning via softwaresupport

Eenvoudige planning via softwaresupport

Gebruik de Weidmüller Configurator om onze componenten snel en eenvoudig te configureren en aan te vragen. De tool ondersteunt continue engineering workflows, van de planning met E-CAD-systemen tot aan de documentatie.

Orange Selection

Orange Selection

De producten van de Orange selection zijn op elk ogenblik beschikbaar. Als je bestelling voor 15:00 uur is ontvangen, zijn je artikelen de volgende dag al onderweg.

Tijdbesparende dataverstrekking

Tijdbesparende dataverstrekking

CAD 3D-modellen in verschillende formaten en CAE-gegevens kunnen worden gedownload in onze productcatalogus .

Elektronische productgegevens voor distributiepartners

Elektronische productgegevens voor distributiepartners

Elektronische catalogus in BMECat en andere formats. Snelle toegang tot artikelgegevens dankzij bewezen standaarden.

Markt- en industrie-ervaring

Markt- en industrie-ervaring

Wij spreken de taal van onze klanten. Met expertise en passie voor verschillende industrieën.

Naar ons brancheoverzicht

Toepassingen

Virtuele beurs wereld

Virtuele beurs wereld

Virtuele beurs wereld

Ontdek de hoogtepunten op onze virtuele beurs. Bekijk de digitale beurswereld van Weidmüller en kom meer te weten over de onderwerpen Smart Factory, oplossingen voor de werkvloer, end-to-end verbindingen en interfaces, laadinfrastructuur voor elektromobiliteit en spannende productinnovaties.

Downloads