Personeelszaken

Bij Weidmüller zijn we ons ervan bewust dat de prestaties van een bedrijf grotendeels afhankelijk zijn van de mensen in het bedrijf.

Personeelszaken

Wat maakt ons anders?

Gekwalificeerde medewerkers die gepassioneerd zijn over de dagelijkse uitdagingen in hun verantwoordelijkheidsgebied zijn essentieel voor het succes van een bedrijf. Ons Human Resources Management is toegewijd aan de taak om het systeem van het werk bij Weidmüller vorm te geven en zo de toekomstige levensvatbaarheid van het bedrijf te garanderen.

Het is zowel een streven als een uitdaging om de eisen van het bedrijf te verenigen met de belangen van de werknemers. Daarom staan personeelsplanning en -werving net zo centraal in het Human Resources Management als de consequente bevordering van het potentieel van alle medewerkers. Dit omvat programma's voor het beheer van veiligheid en gezondheid op het werk en eerlijke, transparante en concurrerende beloningssystemen.

Cultuur

De bedrijfscultuur bij Weidmüller wordt gekenmerkt door vriendelijke samenwerking en waarderend gedrag onder alle medewerkers en op alle niveaus. Wij waarderen diversiteit en kennen de sterke punten van diverse teams. Je kunt immers alleen het hele plaatje zien als je iets van alle kanten bekijkt. Racisme en discriminatie horen niet thuis bij Weidmüller, wat ook wordt benadrukt door onze inzet voor het Diversiteitshandvest.

Al onze medewerkers genieten een grote mate van vrijheid en ruimte voor besluitvorming op hun respectievelijke werkterreinen, maar vrijheid betekent ook het nemen van verantwoordelijkheid voor het eigen handelen. Om op lange termijn aan deze vraag te kunnen voldoen, streven we voortdurend naar een culturele ontwikkeling die een antwoord kan bieden op de groeiende uitdagingen in een geglobaliseerde, snel veranderende en steeds meer gedigitaliseerde wereld.

Motiverende werkomgeving

Om de coöperatieve, zelfvoorzienende werkcultuur bij Weidmüller te ondersteunen, wordt er veel belang gehecht aan een motiverende werkomgeving. Het in 2019 geopende Customer and Technology Center verbindt niet alleen verschillende locaties in Detmold, maar creëert ook een state-of-the-art werkomgeving voor meer dan 600 medewerkers. State-of-the-art communicatietechnologie, veel transparantie dankzij open ruimteconcepten en flexibiliteit dankzij mobiele scheidingswanden bevorderen de interdisciplinaire uitwisseling van ideeën en zorgen voor een productieve omgeving waarin ideeën werkelijkheid kunnen worden.

Het concept wordt steeds vaker toegepast in andere gebouwen en locaties. Ook banen in de productie en logistiek beginnen steeds meer te voldoen aan de eisen met betrekking tot teamwork en flexibiliteit, om nog maar te zwijgen van de hoogste normen op het gebied van arbeidsveiligheid en duurzaam management. Monotone, ergonomisch ongunstige activiteiten worden steeds meer geautomatiseerd en de samenwerking tussen mens en robot ontwikkelt zich voortdurend. Hier doen we ervaring op, wat ook gunstig is voor ons bij de advisering van onze klanten.

Digitalisering en nieuw werk

Een aantrekkelijke werkomgeving is echter slechts één facet van de nieuwe werkwereld bij Weidmüller. De toenemende dynamiek in de economische processen en de sociale ontwikkeling vereisen een hoge innovatiesnelheid en een wendbaar, marktgericht en klantgericht optreden. Als gevolg daarvan worden ook de medewerkers voortdurend geconfronteerd met nieuwe eisen op het gebied van flexibiliteit en aanpassingsvermogen. De taak van Human Resources Management is om medewerkers in staat te stellen om veranderingsmanagementvaardigheden te verwerven en de bijbehorende processen te ondersteunen. Wendbare werkmethoden, de mogelijkheid om onafhankelijk van tijd en plaats te werken en een gestructureerd gewenningsproces zijn slechts enkele van de elementen die Weidmüller gebruikt om ervoor te zorgen dat zowel langdurige als nieuwe medewerkers kunnen helpen om de toekomst vorm te geven.

Onderwijs

We hebben alle trainingsonderwerpen in het bedrijf samengebracht onder de paraplu van de Weidmüller Academy. Hier zorgen we voor de opleiding van onze junior medewerkers, via een uitgebreid aanbod aan stageplaatsen en duale studieplekken. Ons digitale leermanagementsysteem vormt de kern van de permanente educatie van onze medewerkers. Dit systeem bevat een uitgebreid aanbod aan online cursussen en digitale kennisbronnen die de klok rond toegankelijk zijn, ook op mobiele apparaten. Deze diensten worden aangevuld met talrijke klassikale trainingen en uitgebreide themaspecifieke of doelgroepspecifieke opleidingsprogramma's, zoals specifieke programma's voor managers of programma's over onderwerpen als feedback of agile projectmanagement.

De Weidmüller Academy biedt onze klanten ook trainingen aan over producten en toepassingen.