Geaccrediteerd laboratorium

De kwaliteit, prestaties en veiligheid van je producten worden geleverd door ons geaccrediteerde laboratorium

Geaccrediteerd laboratorium

De taken van ons laboratorium

Producttests voor wereldwijd gebruik

In ons laboratorium beginnen we al in de productontwikkelingsfase met het testen van de materialen en systemen die je van plan bent te gebruiken. Ze zijn ontworpen om aan je vereisten te voldoen en betrouwbaar getest op bruikbaarheid over de hele wereld. In nauwe samenwerking met de verantwoordelijke contactpersonen van de betrokken afdelingen fungeert het laboratorium als centrale interface voor het projectwerk. Honderden producten en componenten worden getest en gemonitord vanaf het eerste prototype tot en met de serieproductie.

Ons laboratorium, dat zijn hoofdkantoor in Duitsland heeft, is geaccrediteerd volgens DIN EN ISO 17025. De accreditatie bevestigt de onafhankelijkheid en de deskundigheid van het laboratorium en ondersteunt de erkenning door officiële instanties, vergunningverlenende instanties en andere autoriteiten. Voor jou en je toepassingen betekent dit veiligheid, uitstekende prestaties en een hoog kwaliteitsniveau in vele toepassingsgebieden.

We laten hier potentiële diensten voor je zien aan de hand van een aantal van onze eigen productontwikkelingsactiviteiten als voorbeeld.

Het laboratorium en onze producten

Een breed scala aan producten vereist een veelheid aan testmogelijkheden

Vanaf het begin van een project helpt het laboratorium je bij alle fasen van een innovatie, waarbij het evenveel aandacht besteedt aan ontwerp- en kwaliteitsaspecten als aan productmanagement en verkoopstrategieën. We laten hier potentiële diensten voor je zien aan de hand van een aantal van onze eigen productontwikkelingsactiviteiten als voorbeeld.

Bepaalde tests zijn vereist voor alle Klippon® behuizingen. Voor het gebruik in ATEX-gebieden zijn speciale bevestigingen voorgeschreven, zoals temperatuurverhoging met ingebouwde componenten, oppervlakteweerstand of slagvastheid.

Signalen uitgezonden door onze PRV rangeerklem in een beperkte ruimte

De PRV-serie is ontwikkeld om zoveel mogelijk signalen in een beperkte ruimte te kunnen overbrengen. Tijdens de trillingstest werden de invloeden van trillingen op de contacten getest. De geometrische precisiemeting vormde de belangrijkste rand voor het ruimtebesparende PRV-bereik.

Onze veiligheidsrelais SAFESERIES op de proef stellen

Het SIL 3-relais beveiligt de corrosietest in een corrosieve atmosfeer. Bij de schadelijke gastest werd de concentratie aangepast aan het G3-niveau en was dus hoger dan de vereisten van de normale corrosietesten.

Belastingstest uitgevoerd op RockStar, onze heavy-duty plug-in connector

De trillingstest, afdichtingsintegriteitstesten en de thermische schokprocedure zijn enkele van de extreme testen die RockStar, onze heavy-duty plug-in-connector, moet doorstaan. Het laboratorium maakt gebruik van computertomografie zodat het de resultaten kan evalueren.

Het extreem testen van onze Klippon behuizingen voor gevaarlijke gebieden

Bepaalde tests zijn vereist voor alle Klippon® behuizingen. Voor het gebruik in ATEX-gebieden zijn speciale bevestigingen voorgeschreven, zoals temperatuurverhoging met ingebouwde componenten, oppervlakteweerstand of slagvastheid.

Onze services op het gebied van testen

Een breed scala aan testen voor je efficiënte en veilige producten

De economische levensvatbaarheid, de veiligheidsaspecten en het verbeteringspotentieel vormen de kern van de ongeveer 50 testmethoden die in ons laboratorium worden gebruikt. Van eenvoudige mechanische testen tot uitgebreide projecten in de buitenlucht, en van lange termijn testen tot de IP69k-beschermingsklasse test, alleen de allernieuwste en beste apparatuur wordt gebruikt.

Mogelijke testen:

Onze geaccrediteerde testmethoden

Bevestigd kwaliteitsmanagement dat voldoet aan de geldende normen

DIN EN ISO IEC 17025
De accreditatie conform DIN EN ISO IEC 17025 door een onafhankelijke instelling (DAKKS) bevestigt dat ons laboratorium over internationaal erkende expertise en onafhankelijkheid beschikt om producten en procedures op een gestandaardiseerde manier te testen en om testrapporten op te stellen.

UL CTDP
Als onderdeel van het Client Data Test Programme (CTDP) van Underwriter Laboratories® (UL), het wetenschappelijke veiligheidsbedrijf, wordt Weidmüller regelmatig geauditeerd door de onafhankelijke instelling.

Onze certificaten

Ons laboratorium is in het kader van zijn activiteiten ook actief als internationaal licentiebureau. Wij maken documentatie, gebruiksaanwijzingen, etiketten en certificaten met maximale precisie op het gebied van de na te leven voorschriften.

Maak gebruik van onze laboratoriumservices voor je eigen innovatieproces.

Download certificaten