Transmissie & Distributie

Kennis en ervaring zijn onze beste troeven. Ons portfolio omvat een breed scala aan toepassingen: van connectiviteitsoplossingen die de beste afweging maken tussen veiligheid en flexibiliteit, tot uitstekende elektronische componenten en analyses om aan de meest veeleisende vereisten te voldoen.

Transmissie & Distributie

Bijdragen aan intelligent netwerk met hoogwaardige componenten

Bijdragen aan intelligent netwerk met hoogwaardige componenten

Bij Weidmüller weten we dat energiebedrijven vandaag de dag voor veel uitdagingen staan. De energietransitie is wereldwijd een gemeenschappelijk doel en elektrische netwerken spelen een belangrijke rol in de decarbonisatiedoelstellingen van de meeste regeringen. Hernieuwbare integratie, gedistribueerde opwekking, eigen verbruik, elektrische voertuigen, enz. zullen alleen mogelijk zijn als elektrische netwerken slimme netwerken worden. Slimme netwerken zijn alleen mogelijk met digitalisering, communicatie, cyber security en analyse. Weidmüller's portfolio biedt hoogwaardige producten (van "smart" connectors tot Industrial Analytics) om energiebedrijven in staat te stellen om over te gaan op slimme netwerken met behoud van hun extreem hoge vereisten aan betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

Als betrouwbare partner voor transmissie & distributie kunnen onze klanten zeker zijn van:

Veiligheid voor onderhoudspersoneel

Veiligheid voor onderhoudspersoneel

De verbindingen tussen beschermings- en meetapparatuur met stroomtransformatoren kunnen incidenten veroorzaken die risico's met zich meebrengen voor de veiligheid van apparatuur en personeel. Ons doel is om de veiligheid aan de componentzijde te waarborgen (make-before-break-concept), waarbij menselijke fouten in deze kritische verbindingen worden vermeden.

Betrouwbare elektronische producten voor ruwe omgevingen

Betrouwbare elektronische producten voor ruwe omgevingen

Wij bieden een breed scala aan producten die voldoen aan de meest veeleisende vereisten van energiebedrijven: IEC 61850 Ethernet switches, klasse A kwaliteitsanalysators volgens IEC 61000-4-30, of Power-Supply-familie (inclusief UPS) die wordt gebruikt door internationale leveranciers in hun oplossingen voor de automatisering van secundaire onderstations, enz.

Industrial analytics voor services met een hogere toegevoegde waarde

Industrial analytics voor services met een hogere toegevoegde waarde

Slimme meting en slimme netwerken zorgen ervoor dat energiebedrijven een enorme hoeveelheid informatie over hun netwerken hebben. Het gebruik van analytics kan hen veel verbeteringen opleveren in termen van betrouwbaarheid van het netwerk, kwaliteit van de energie, kostenbesparingen, veiligheid, enz.

De modernisering en digitalisering van de elektriciteitsnetwerken is een belangrijke stap om de decarbonisatiedoelstellingen van onze samenleving te bereiken. De energietransitie komt eraan en de T&D-netwerken staan voor grote uitdagingen die om slimme oplossingen vragen. Bij Weidmüller staan we klaar om bij te dragen aan deze oplossingen met een breed scala aan verschillende producten. Let’s connect.

Pedro Cotoner, Global Segment Manager Transmission and Distribution

De uitdagingen van de markt aangaan met innovatie en passie

Slimme meting

Slimme meting

Slimme meting

Traditionele opbrengstmeters worden geleidelijk aan vervangen door slimme meters bij energiebedrijven. Bij Weidmüller hebben we veel verschillende op maat gemaakte DIN-rail-assemblages ontwikkeld, om de meter eenvoudig te vervangen en te controleren en zo de veiligheid van het personeel en de apparatuur te garanderen. We hebben ook een uitgebreide reeks overspanningsbeveiligingsapparaten (Type I en II) die op grote schaal worden gebruikt om deze nieuw geïnstalleerde elektronische meters te beschermen.

Distributie automatisering

Distributie automatisering

Distributie automatisering

De automatisering van de distributie is een van de cruciale stappen van energiebedrijven in de richting van slimme netwerken. Monitoring en automatisering van secundaire substations vereisen betrouwbare en compacte producten en het Weidmüller portfolio bevat een aantal van de belangrijkste elementen die nodig zijn bij de "slimme" secundaire substations. Wij kunnen zorgen voor het back-up systeem voor de voeding, de LAN/WAN communicatieapparatuur, overspanningsbeveiliging en de noodzakelijke componenten voor de interne connectiviteit.

Substationpanelen en MV-schakelapparatuur

Substationpanelen en MV-schakelapparatuur

Substationpanelen en MV-schakelapparatuur

Het beschermings- en controlesysteem van een substation vereist duizenden kritische verbindingen met de primaire apparatuur. Het volledige assortiment van Weidmüller van modulaire aansluitklemmen en markeringen biedt de beste alternatieven om de verschillende soorten signalen op een betrouwbare en veilige manier met elkaar te verbinden. Ons portfolio omvat ook een uitgebreide familie van signaleringsrelais, zodat we de volledige set van accessoires die nodig zijn in de substationkasten kunnen leveren.

Energiemanagement

Energiemanagement

Energiemanagement

Van de energiemeter voor het meten van het stroomverbruik in substationpanelen en MV-schakelapparatuur, tot de IEC 61000-4-30 klasse A Energy Analyser, voor het meten van de kwaliteit van de energie, aan de grenzen van het elektrische netwerk: Bij Weidmüller hebben we energiemanagement oplossingen, waaronder niet alleen de belangrijkste veldapparaten (energiemeters en analysers) maar ook stroomtransformatoren, Rogowski Coils, managementsoftware en analyses.

Producten en oplossingen voor transmissie & distributie

Energy analyser EA 750: betrouwbare, herhaalbare en vergelijkbare resultaten

Apparaten van klasse A volgens de norm EN61000-4-30 garanderen een betrouwbare, herhaalbare en vergelijkbare meting van de in de EN50160-norm genoemde vermogenskwaliteitsparameters. EA 750 is de beste optie voor energiebedrijven om de kwaliteit van het net te bewaken om te voldoen aan de wettelijke eisen, waardevolle informatie te verkrijgen voor interne doeleinden, de kwaliteit van de door derden opgewekte energie te bewaken en te reageren op klachten van klanten.

  • Voldoen aan de wettelijke vereisten
  • Verkrijgen van waardevolle informatie voor interne doeleinden
  • In staat zijn om te reageren op klachten van klanten
  • Monitoring van de energiekwaliteit van de opwekkingsinstallaties die op het netwerk zijn aangesloten

Veilige verbindingen in bescherming en meting

Veilige verbindingen in bescherming en meting

Veilige verbindingen in bescherming en meting

Betrouwbare producten met de beste afweging tussen veiligheid en flexibiliteit

Onze DIN-rail assemblages voor meetapparatuur kunnen worden aangepast aan specifieke vereisten en maken een eenvoudige vervanging of controle van elke meter mogelijk, zodat de vereiste veiligheid voor het bedienend personeel wordt gegarandeerd. Bovendien hebben we specifieke producten om risico's te vermijden in de kritische verbindingen van elektronische apparatuur met stroomtransformatoren (CT).

Deze producten maken automatisch kortsluiting aan de CT-zijde voordat de verbinding wordt geopend en zorgen voor totale veiligheid tijdens de onderhoudswerkzaamheden.

Laatste nieuws van Transmissie & distributie

Jouw contenthub voor Transmissie & Distributie

Heb je vragen?

Heb je vragen?

* Required fields