Olie & gas

Beveiliging van operaties met netwerkoplossingen voor de procesbranche

Olie & gas

Toekomstbestendige en betrouwbare oplossingen voor de procesbranche

Toekomstbestendige en betrouwbare oplossingen voor de procesbranche

Al meer dan 50 jaar binnen de procesbranche staat de naam Weidmüller, samen met ons merk Klippon®, synoniem voor toewijding aan het garanderen van het hoogste niveau van competentie, expertise, kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Wij streven ernaar marktleider te zijn in het aanbieden van connectiviteits-, communicatie- en digitaliserings-oplossingen voor de Interface tussen veilige en gevaarlijke gebieden met continue ononderbroken signalen, evenals het beperken van energie om te beschermen tegen de risico's van explosies.

Als betrouwbare partner voor de Olie & gas branche kunnen onze klanten zeker zijn van:

Expertise

Expertise

Ongeëvenaarde kennis in het leveren van op maat gemaakte oplossingen voor gevaarlijke gebieden.

Automatisering

Automatisering

Beveiliging van het vermogen, het signaal en de gegevensoverdracht voor een maximale beschikbaarheid van de installatie en efficiëntie in het systeem.

Digitalisering

Digitalisering

Van procesgegevens tot en met intelligente, op gegevens gebaseerde diensten voor al dan niet in zones gelegen gebieden.

Veiligheid

Veiligheid

Uitgebreide certificeringsoplossingen zoals G3 coating, SIL3, Atex, UL&CSA, IECEx en GOST.

Kwaliteit

Kwaliteit

Universele conversieplatforms voor legacy DCS-migratieoplossingen voor signaalverpakking, -markering en -distributie.

Oplossingen

Oplossingen

Van robuuste en veilige locatiebewaking via remote en lokale diagnostiek tot beveiligde netwerken en de cloud.

Met de stijgende wereldwijde vraag, de sterk schommelende prijzen en de steeds strengere milieuvoorschriften staat de olie- en gasbranche voor drie grote uitdagingen: de kosten verlagen, de prestaties van de activa van de industriële basis optimaliseren en de ecologische voetafdruk verbeteren.

Stuart Bell, Vice President Global Sales projectmanagement

De uitdagingen van de markt aangaan met innovatie en passie

Upstream

Upstream

Upstream

Wij bieden applicatie-specifieke oplossingen voor onshore productiesystemen met een focus op procesveiligheid. Of het nu gaat om het ontwikkelen van veilige en efficiënte productieprocessen of om het leveren van betrouwbare procesmonitoring en veilige gegevensoverdracht, onze oplossingen bieden het maximale automatiseringsniveau voor elk productiesysteem.

Midstream

Midstream

Midstream

Monitoringsoplossingen zijn van vitaal belang om midstream-producties soepel en efficiënt te laten verlopen. Daarom zijn betrouwbare communicatie en draadloze technologie essentieel voor de monitoring en toegang tot systemen op afstand. Wij ondersteunen onze klanten door betrouwbare en veilige monitoringsoplossingen te bieden, inclusief niveaumeting, overloopbeveiliging en gebruikscontroles.

Downstream

Downstream

Downstream

Het is absoluut noodzakelijk dat complexe processen betrouwbaar functioneren bij het bedienen van downstream-toepassingen. Weidmüller biedt toepassingsspecifieke behuizingsoplossingen met explosiebeveiliging om ervoor te zorgen dat alle processen en componenten veilig en betrouwbaar functioneren gedurende het gehele downstream proces.

Offshore

Offshore

Offshore

Offshore systemen hebben vaak te maken met extreme omgevingsomstandigheden. Uitgebreide, zeer complexe systemen moeten betrouwbaar en economisch functioneren in ruwe omgevingen. Wij leveren robuuste hardware en software om aan deze eisen te voldoen, maar ook om oplossingen te monitoren zodat de productieprocessen nooit worden onderbroken.

Transport

Transport

Transport

Vanwege de complexiteit en de aard van het transport van brandstoffen is het belangrijk om geautomatiseerde en gedigitaliseerde oplossingen te hebben die kunnen zorgen voor superieure prestaties in monitoringssystemen en -apparaten om te voldoen aan de hoogste branchenormen.

Opslag

Opslag

Opslag

Tankboerderijen zijn een verzameling van tanks die ruwe olie en petroleumproducten opslaan. Vanwege het aantal en de grootte van de tanks en het geografische gebied dat wordt bestreken, is het van cruciaal belang om te beschikken over robuuste monitoringsoplossingen voor meters, niveaus en afsluiters, alsmede over robuuste en betrouwbare overloopsystemen.

Producthoogtepunten voor Olie & gas

PROtop - de high-end stroomvoorziening

Superieur, toekomstbestendig en duurzaam: De hoogwaardige stroomvoorziening voor de hoogste eisen van de Industry 4.0

Een permanente voorziening in elke omgeving: 24/7-installaties vereisen een bijzonder betrouwbare stroomvoorziening die bestand is tegen zware omgevingsomstandigheden. Conditiemonitoring voor gericht, preventief onderhoud wordt daarom steeds belangrijker. PROtop combineert de hoogste efficiëntie en compacte behuizingen met een hoge duurzaamheid en directe parallelle aansluiting, zonder diodemodules.

Dit verlaagt de kosten en creëert ruimte in de schakelkast. Door de krachtige DCL-technologie worden zelfs moeilijke belastingen - bijvoorbeeld motoren - soepel bediend, terwijl de stroomonderbrekers betrouwbaar worden geactiveerd. Deze uitstekende communicatiemogelijkheden maken een permanente conditiemonitoring en een volledige integratie met de controlesystemen mogelijk.

PROtop - de high-end stroomvoorziening
Jouw bijzondere voordelen
  • Veilige activering van stroomonderbrekers door DCL
  • Hoge energiereserves voor krachtig motorstarten door DCL
  • Hoogste efficiëntie en zeer lange levensduur
  • Extreem ruimtebesparend ontwerp
  • Geïntegreerde O-ring MOSFETs voor redundantie of parallelle bediening
  • Toekomstbestendig dankzij optionele communicatiemodules

Klippon® Protect-behuizingssystemen

Klippon® Protect-behuizingssystemen

Klippon® Protect-behuizingssystemen

Veilige besturing van processen in gevaarlijke omgevingen

Behuizingen vervullen een belangrijke veiligheidsfunctie en bewijzen elke dag hun waarde, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Alle branches hebben hun eigen specifieke vereisten op het gebied van behuizingstechnologie - van machinebouw tot transport, energietechniek en procesbranche. Tegelijkertijd moeten de behuizingen voldoen aan strenge vereisten met betrekking tot de noodzakelijke internationale goedkeuringen.

Wij bieden gecertificeerde behuizingen voor een gegarandeerde bescherming. Ons Klippon® Protect-behuizingsysteem dekt alle goedkeuringen die nodig zijn voor gebruik in industriële en explosieve risicozones. Het is ook flexibel genoeg om een optimale aanpassing aan je wensen mogelijk te maken. Individuele diensten ronden ons aanbod af om je een optimale procesondersteuning te bieden.

Meer producten voor Olie & gas

Laatste nieuws van Olie & gas

Downloads

Heb je vragen?

Heb je vragen?

* Required fields