HomeCorporateDuurzame verbindingen

Duurzame verbindingen

Een toekomst die geschikt is om in te wonen, voor het milieu en voor de samenleving - Wij accepteren de uitdaging om dit te bereiken. Omdat de beste verbindingen toekomstgericht zijn.

 

Weidmüller werkt duurzaam: we zijn ons bewust van onze economische, ecologische en sociale verantwoordelijkheden als het gaat om het doorgeven van het bedrijf en het milieu naar de volgende generatie in een succesvolle en gezonde conditie. Onze inzet voor een duurzame toekomst is gebaseerd op deze drie pijlers: economie, milieu en maatschappij.

Economie

  • Als een familiebedrijf handhaven we onze financiële stabiliteit

  • We handhaven de zelfstandigheid van het bedrijf door het in de familie te houden voor de lange termijn
  • We richten ons op duurzame ontwikkeling bij het definiëren van onze groeistrategie 

Milieu

  • We komen op voor de bescherming van de bronnen en het klimaat

  • We maken efficiënt gebruik van energie in al onze processen wereldwijd, van ontwikkeling, via productie tot aan logistiek
  • We maken producten en oplossingen die onze partners ondersteunen bij hun inspanningen om duurzame middelen te gebruiken

Samenleving

  • We stimuleren onze werknemers wereldwijd met opleidingsmogelijkheden en diverse carrièrekansen
  • We zijn toegewijd aan de mensen op onze kantoren
  • We stimuleren nieuw talent

Duurzame verbindingen: Weidmüller verbindt duurzaamheid voor een wereld die rechtvaardig, levensvatbaar en en geschikt is om in te leven, nu en in de toekomst. Om die reden kijken we verder dan individuele maatregelen en houden rekening met het grotere plaatje. We doen duurzaam zaken, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor zowel onze medewerkers als voor de wereld in het algemeen. We beschermen het milieu, besparen energie en middelen en bevorderen het gevoel voor ecologie onder onze medewerkers en in de samenleving. We behartigen de belangen van iedereen met wie we werken, van nieuwe medewerkers tot ervaren medewerkers, wat ook onze economische toekomst stimuleert.

 

Wij zijn verantwoordelijk, ook in het kader van de globalisering. Wij zetten ons in voor deze verantwoordelijkheid door middel van de ZVEI gedragscode en versterken deze door ons lidmaatschap bij het Duitse netwerk van het UN Global Compact.

Download gedragscode
ZVEI Code of Conduct DE Download
ZVEI Code of Conduct EN Download
 

 

Duurzaamheid is een wereldwijd onderwerp voor ons. De Weidmüller group companies over de hele wereld zetten zich in voor een gezonde wereld die geschikt is om in te wonen.

 

Uittreksel van onze wereldwijde activiteiten