HomePersBedrijfsnieuwsDuurzaamheid met zonne-energie

Duurzaamheid met zonne-energie

Enfinity, leverancier van energiesystemen, werkt aan klantgerichte oplossingen om te zorgen voor meer hernieuwbare energie voor de toekomst. Voor haar zonne-energieprojecten gebruikt het Belgische bedrijf producten van Weidmüller voor netgekoppelde systemen en overspanningsbeveiliging.

 

Automatie februari 2012 - Hoewel de firma slechts vijf jaar jong is, heeft Enfinity al naam gemaakt als het belangrijkste Belgische bedrijf in de zonne-energiesector. Het is als mondiale speler betrokken bij planning, het design, de realisatie, het management en de financiering van zonne-energieprojecten. De systemen zijn bedoeld voor particulieren en bedrijven en worden gebruikt in Europa, maar ook steeds vaker in de Verenigde Staten en in Azië.

 

'Ons belangrijkste doel is wereldwijd iedereen de voordelen bieden van onze efficiënte zonne- en windenergiesystemen', zegt Jurgen van Damme, Hoofd Marketing & Communicatie van Enfinity. 'Om tegemoet te komen aan de wensen van de klanten - van kleine daksystemen tot grote zonne-energieparken - en voor een zo snel mogelijke realisatie van deze projecten, hebben we een partner gezocht die ons kan helpen bij het leveren van systematische, flexibele oplossingen. We passen diverse verdeelkasten van Weidmüller toe voor de aansluiting van onze zonnepanelen op het schakelsysteem en voor bescherming van de omvormers.'

 

Download volledig artikel

State-of-the-art oplossing voor lange termijn projectstabiliteit - John van Leeuwen